frumattssons.blogg.se

En blogg om alla mina små tankar och funderingar

Om livets stora frågor

Publicerad 2012-10-29 20:18:57 i Allmänt,

Ibland kommer jag på saker som jag undrar över, men som jag inte vet riktigt vem jag ska fråga för att få ett bra svar. Eller om jag ens bör avslöja vad jag tänker på alla gånger. Och nej, det är inga fjöntiga hittepåfunderingar på det sätt som folk låtsasundrar varför superlim som ju fäster på allt inte kan fastna inuti tuben eller varför det heter rusningstrafik när bilarna kör som långsammast eller hur fan man vet när en mögelost är för gammal? Nej, mina vänner, detta är allvarliga och seriösa saker!

Vem har till exempel gjort flätorna på alla jättesmurfar i Avatar? Om en person är fulare EFTER en skönhetsoperation än den var INNAN, kan man ändå kalla det för en skönhetsoperation? Vad gör de kvinnliga medlemmar i Mensa hela dagarna, sitter de och kletar blod på varandra eller? Och vad gör de andra? Är det fler än jag som tycker att bruna bönor ser ut som en blandning av kräk och bajs? Och när vi ändå är inne på äckligheter: Vilka mer än jag tycker att det skulle vara vansinnigt roligt om någon satt på toa och drack äppeljuice och kissade samtidigt, alternativt slevade i sig dallrig chokladpudding och bajsade samtidigt? Eller är det bara äckligt? Fast ni kan ju hålla med om att det är nog lite fulkul ändå. Tycker jag i alla fall. Var det förresten samma person som kom på både konservburken och konservöppnaren? Stort misstag annars. Varför är blåbärssoppa röd? Blåär är ju inte ens blå, i alla fall inte på insidan och det är ju faktiskt insidan som räknas säger alla som är fula. Shit så ytliga blåbären är när man tänker efter. Är det fler än jag som tycker att det är skitkul när folk som planerar barn är oroliga över att en eventuell graviditet skulle ”förstöra figuren” när de liksom inte ens har någon snygg figur alls att ”förstöra”?

 

Ja det är mycket man funderar på... Ha det bra så hörs vi!

 
Äppeljuice?
 
Chokladpudding?

Om fejk

Publicerad 2012-10-23 21:19:28 i Allmänt,

”Åh, mitt liv är så perfekt! Jag älskar min underbara man och våra två söta väluppfostrade barn som är födda med exakt två års mellanrum. I helgen ska vi ha familjemys hela tiden, vara ute i matchande överdragskläder och fixa i vår stora perfekta trädgård, grilla korv med hög kötthalt och lära barnen kompostera, bara andas och njuuuta av vår tid tillsammans! Sen ska jag storstäda hela huset med ekologiskt rengöringsmedel, slänga in lite av vår pinsamt lilla tvätthög i maskinen och koppla av med en latte medan jag hjälper barnen med skolarbete, scrappar 100 bröllopsinbjudningar och bakar minst lika många cupcakes.

Efter det blir det yoga och massage och sen en sväng på stan och shoppa med bästaste Anna innan jag skjutsar lille sonen till fotbollsträningen och är en perfekt och engagerad förälder som säljer bingolotter och står i klubbens kiosk. På kvällen blir det mys med mannen, en bra film och några glas rött medan vi planerar renovering av kök och badrum. Morgonen därpå vaknar jag med perfekt frisyr trots nattens sexuella aktiviteter som vi naturligtvis aldrig skulle prioritera bort i vårt härliga liv. Upp och hoppa och förbereda brunch för grannarna och sedan kvällens trerättersmiddag för gamla klasskompisar som vi hållit kontakten med genom åren och bjudit hem och bara ääälskar att umgås med. Men först en mils löpning innan frukost såklart! Nämnde jag att hela familjen käkar LCHF och att våra underbara ungar äter hur mycket grönsaker som helst, aldrig någonsin bråkar och tycker att frukt är godis? Carpe diem på er alla godingar där ute!”

 

Jag hoppas att det är fler än jag som ser igenom sånahär statusar på Facebook?

 

Om abort

Publicerad 2012-10-22 21:13:53 i Allmänt,

Nej, nu får det väl fan räcka. Jag hörde på radion idag om kvinnor med danskt medborgarskap som åker till Sverige för att göra abort EFTER att de fått veta könet på sin bebis och alltså anser att barnet de väntar är av ”fel” kön. Hur jävla sjukt är inte det då? Nej, jag är ingen idiot, jag fattar att detta har pågått länge innan men nu är det år 2012 och vi lever i ett modernt och någorlunda civiliserat samhälle så nu MÅSTE det bli ändring. Socialstyrelsen måste verkligen se över sin generösa abortlagstiftning och sänka gränsen rejält, annars kommer det bara att fortsätta såhär och det är för jävligt. Jag och många med mig har gråtit sig till sömns för att vi inte kunnat bli gravida och att då helt friska fina barn ska aborteras bara för att de anses ha ”fel” kön är fan äckligt. Om man inte tacksamt kan ta emot det barn man väntar för att det har ”fel” kön så förtjänar man inte att få bli förälder.

Om störighet del 3

Publicerad 2012-10-09 21:01:00 i Allmänt,

And the list goes on...

11. Folk som har solglasögon inomhus, bara för att de tycker att det ser coolt ut. Okej, såhär är det: det ser inte ett dugg häftigt eller tufft ut, bara efterblivet! Vi andra tror liksom inte att du är en megakändsuperkändissuperstar som måste vara lite hemlig bara för att du har solbrillor inne, det enda du någonsin kommer att vara känd för, din loser, är att DU ÄR DEN DÄR TÖNTEN MED SOLGLASÖGON INOMHUS! Så det så.

12. Människor (läs: osäkra tonåringar som bara spelar tuffa) som måste skryta om hur fulla de var i helgen. Det är liksom ingen stor bedrift att bli dyngrak, det klarar vem som helst av bara man har tillräckligt med alkohol att hälla i sig och en plats att utföra ”experimentet” på. Och det roliga är att hur ”jävla fulla” de än blev på fulsprit och hur mycket de än däckade i en buske efter att ha haft det obligatoriska fjortisbråket med pojkvännen/flickvännen samt tappat mobilen, kanske snott en cykel och sedan suttit och lipat längs vägkanten i för kort kjol/för stora hiphopbyxor för att "hela världen är sååå jävla orättvis och alla är dumma i huvudet och för att Adam/Fia i 9A inte är kära i dem" så kommer de ALLTID ihåg exakt på promillen hur mycket de druckit. Öh? Då var du nog inte så vidare dragen om du kan räkna upp exakt allt du drack. För det är så de verkar göra, de där små härliga knattarna.

13. Vuxna normalbegåvade (trodde jag) människor som tror att varenda kotte de träffar på ”seriösa dejtingsidor” på internet är ”den stora kärleken”. Och därför förlovar sig jättesnabbt, skriker ut till hela världen (alltså skriver på Facebook) hur mycket de älskar sin snuttepluttgullenos och att de minsann ska vara tillsammans hela livet för det de har, det är ÄKTA KÄRLEK, planerar barn (i vissa oturliga fall blir gravida) och går på husvisningar och… Gör slut inom två månader. Och sedan börjar om exakt likadant igen, hela tiden. Softa ner för fan.

14. Timmy Lamm. Barnprogrammet från helvetet. Släng in en dvd med Timmy och hans äckliga kompisar i ett förhörsrum och det kan knäcka vem som helst, till och med jag hade erkänt mord efter fem minuters tittande på det lilla aset. Timmy är alltså ett litet lamm som med sina kompisar Ankan, Hunden, Grisen, Katten, ja ni fattar, lallar runt och upplever små äventyr. Hade säkert varit himla trevligt om det inte vore för att ALLA lider av grav språkstörning och har dålig finmotorik. Det typ enda de jävla djuren gör är ju att hoppa upp och ner och säga bääää, kvack, vovvov, nöff eller mjau beroende på djur. Så meningslöst och tråkigt att jag dör!

Om ålderdom

Publicerad 2012-10-07 18:04:00 i Allmänt,

Glöm allt jag skrivit tidigare om vuxenpoäng och hur ungdomlig jag kände mig.

http://frumattssons.blogg.se/2012/august/om-vuxenpoang.html

Nu håller jag allvarligt talat på att bli en gammal kärring. Hur kul är det egentligen att kunna slänga ur sig saker som ”men det var säkert 10-15 år sedan blablabla” OCH MAN KOMMER IHÅG PRECIS HUR DET VAR DÅ, FÖR 10-15 ÅR SEDAN! OCH DET KÄNNS INTE SOM OM DET VAR SÅÅÅ HIMLA LÄNGE SEDAN. Då är det fan illa. Lika illa som att senast jag köpte underkläder så var det minsann inget raffigt med spets och färg och hög kåthetsfaktor. Nej, det var en helt slät hudfärgad bh utan krusiduller och när jag kom hem plockade jag även ur iläggskuddarna för att jag tyckte att det var lite obekvämt med dem i (eller var det onödiga jag tyckte att de var?). Min ena lillebrorsa skojade ändå när jag kom till föräldrahemmet för att hämta dottern efter shoppingrundan och undrade om jag ”köpt några sexiga underkläder” och när han fick se eländet så suckade han bara djupt, klappade mig på axeln och sa ”det är synd om David”. Till mitt försvar kan jag väl säga att det är för att det ska passa under ett vitt linne och inte synas alls liksom, lite som underklädernas motsvarighet till Libresse som bara ska vara där och inte märkas. Typ. Så jävla osexigt. Och som häromkvällen till exempel, fredagen spenderades inte på dansgolvet eller i någon bar på ett hippt inneställe, nej vi låg i varsin del av soffan och glodde på tv. Sedan plockade David fram laptopen och så YouTubeade (är det ens ett verb? Och är det i så fall korrekt böjt?) han 90-talslåtar och när jag kunde låt och artist ryckte jag lite halvt kontrollerat på kroppen och gjorde lite ljud ifrån mig för att visa att jag levde och kom ihåg låten.

För övrigt så har jag köpt ilägg att ha i skorna (än är det inga foträta kärringskor utan mina Converse, men det kommer nog snart, var så säkra), när jag ska parkera bilen så kan jag komma på mig själv med att skruva ner volymen på radion lite och så har jag funderat på att klippa håret lite kortare för att få det mer lättskött. Det är tantvarning om något, att sänka ambitionen från ”snyggt” till ”praktiskt”. När man var ung kunde man ju frysa röven av sig bara man var lite snygg, nu tar man hellre på en tjockare jacka och är fulare fast mer ordentlig liksom.

Nej nu ska jag väl ta och fortsätta i mitt kärringskap, ska kanske käka lite såndär jävla äcklig glass med russin i? Fast det gäller ju att tänka på kolesterolet förstås. Eller så ska jag skriva ett brev till Fråga Doktorn, prata förtroligt med katten och sura lite över alla förtappade ungdomar som bara dräller runt. Ja det ska jag minsann! Ur vägen, här kommer jag och min permobil!

 

Vi hörs kära läsare!

P.S. Här är några av låtarna vi YouTubeade

http://www.youtube.com/watch?v=7_03LywH4oc  

http://www.youtube.com/watch?v=gJLIiF15wjQ    

http://www.youtube.com/watch?v=8fEfJsYiD2A&feature=related  

http://www.youtube.com/watch?v=cvgUdrzGNys   

http://www.youtube.com/watch?v=aFd5Cci_pE4&feature=related   

http://www.youtube.com/watch?v=OdRg1JVZxSY   

http://www.youtube.com/watch?v=VVmbhYKDKfU               

Om the big bokrecension

Publicerad 2012-10-01 23:28:41 i Allmänt,

Här kommer den, den utlovade recensionen av boken ”Hemligheten med ett lyckligt familjeliv” som jag fick när Jehovas vittnen var och hälsade på i sommar. 191 sidor ohärlig läsning med deras tips och tricks kommer här i en förkortad version. Håll tillgodo!

Innan man kan få ett lyckligt familjeliv måste man ju såklart hitta någon att gifta sig och bilda familjen med (eftersom ”samboende utan äktenskap betraktas som otukt”). Då är det dejting som gäller och det är då viktigt att hitta någon som har ”samma religiösa övertygelse och samma principer”. Fast det kan ju uppstå problem ibland, till exempel ”om din tilltänkta partner tycker om att ägna sig åt viss aktivitet, till exempel fotvandring, och inte du gör det, betyder det då att ni inte bör gifta er med varandra?” Ja detta är ju djupa frågor som många av oss brottas med varje dag, men svaret är enkelt: ”inte nödvändigtvis, ni kanske har andra VIKTIGARE intressen gemensamt”. När man kommit över detta är det en del andra saker man bör fråga sig innan man kastar sig in i äktenskapet (som man förresten inte bör göra förrän man hunnit ”förbi ungdomsblomstringen, den period så de sexuella känslorna är starka och kan AVTRUBBA OMDÖMET ”). Som kvinna gör du rätt i att fråga dig vad mannen ”har för inställning till pengar, om han missbrukar alkohol samt vilka ansvarsuppgifter han har i församlingen?”. För männen rekommenderar man att fundera över om kvinnan ”kan sköta ett hem, är förståndig, flitig och ekonomisk och om hon är villig att UNDERORDNA SIG LEDARSKAP eller om hon är omedgörlig, kanske rentav UPPRORISK?” Om alla svar på dessa frågor är bra så kan dejtandet fortsätta, med förmaningen att ”eftersom hjärtat är förrädiskt gör ni klokt i att inte vara för er själva i ett hus, en våning, en parkerad bil eller på någon annan plats där ni kan frestas till ett orätt uppförande”. Spännande…

Sedan får vi anta att tiden går och att mannen och kvinnan gifter sig och då gäller det att sköta sig minsann, som kvinna bör du då tänka på att ”mannen skapades med egenskaper som skulle göra honom till ett FRAMGÅNGSRIKT FAMILJEÖVERHUVUD" men att en ”god äkta man inte är hård och diktatorisk”. Det var ju skönt att höra, särskilt med tanke på att ”om en hustru föreslår någonting som skiljer sig från det som hennes man har tänkt sig, bör han ÅTMINSTONE LYSSNA”.

Efter ett tag kanske de äkta makarna får barn och då ska de uppfostra dem bra såklart. Man bör ”engagera barnen och låta dem använda sin kreativitet genom att rita och spela upp bibliska händelser”. Sedan ska man ju inte glömma att ”ett regelbundet bibelstudium är viktigt för familjen” samt att ”familjestudiet måste gå före andra planerade aktiviteter, inte tvärtom”.  Kom också ihåg att ”många tonåringar idag har mycket fritid som de själva bestämmer över. Den kommersiella världen utnyttjar detta och översvämmar marknaden med fritidsprodukter. Lägg till detta världens ringaktning för Bibelns moralnormer och DU HAR INGREDIENSERNA TILL EN TÄNKBAR KATASTROF.” Oj, ni hör hur hemskt det låter va? Ja då kan det gå illa minsann, tur då att föräldrarna ska se till att lära tonåringarna att de bör göra annat på sin fritid. Ägna den åt ”exempelvis familjen, personligt studium, samvaro med andligt mogna personer, kristna möten och hushållsgöromål”. Nämnde jag att boken är tryckt 1996 och inte på stenåldern? Fast det syns ju förresten på klädseln på de överdrivet leende personerna i boken. Men mig kan ni inte lura minsann… Men det är iallafall bara för föräldrarna att kämpa vidare med uppfostran av sina barn trots att ”en av de främsta orsakerna till att barn gör uppror är den SATANISTISKA OMGIVNINGEN i världen”. Därför måste föräldrar och barn ”samarbeta när det gäller att tillämpa Bibelns principer, om det ska bli harmoni i familjen”. Fast det kan tyvärr bli lite oharmoniskt emellanåt ändå, särskilt på grund av de ”falska föreställningar som barnen kan konfronteras med i skolan – världsliga filosofier, till exempel EVOLUTIONSLÄRAN, nationalism och föreställningen att ingen sanning är absolut”. Men kom då ihåg att ”många problem kan förhindras med ett bra program för andlig fostran”.

Åren går och äktenskapet kanske börjar knaka lite, vilket förmodligen beror på att ”människor är ofullkomliga och lever i en syndfull värld som är i SATANS VÅLD!” Då gäller det att inte sticka ut och vänstra minsann utan istället veta värdet av självbehärskning, men ”naturligtvis kan ingen avkomling av Adam ha full kontroll över sitt ofullkomliga kött”.

Ja, såhär låter det i hela boken ungefär, så jag kommer konstigt nog att leva vidare som vanligt och inte bli medlem i deras församling hur snälla de än verkar, jag fick ju för tusan både en bok och en tidning senast de var här! Och de sa att vår dotter var söt! Ja, nu slipper ni i alla fall läsa denna tråkiga bok och om någon ändå är sugen så kan den få mitt exemplar med understrykningar och allt! Ha det bra alla läsare!

Och kom för allt i världen ihåg: ”Kompromissa ALDRIG i fråga om Bibelns principer”

 

 

 

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela